Flevolands Kampioenschap: De winnaars!

SV Lelystad ’67  F1 en Sporting Almere E1 zijn Flevolands Kampioen!

Het tweede Flevolandse Kampioenschap was weer een groot succes. We hebben fantastisch voetbal gezien en veel lachende en sportieve kinderen. Zowel de F als de E-pupillen waren heerlijk fanatiek en zijn de hele dag druk in de weer geweest met hun grote liefde; voetbal. Het weer was ook prachtig dus we hebben weer aan alle kanten kunnen genieten.

Kampioen-E-2015

Sporting Almere E1

U ziet dat het jongetje de grote beker nauwelijks kan tillen! Dit en nog veel meer leuke foto’s van het toernooi vindt u hier.

Kampioen-F-2015-1024x680

SV Lelystad ’67 F1

Vanaf 9.00 s’ochtends tot 14.30 uur speelden de teams hun wedstrijden tegen elkaar. Een fanatieke maar sportieve strijd leverde het publiek veel kijkplezier op.

Uiteindelijke leverde dit om 14.15uur een verdeling van de bekers op.

Bij de E-pupillen waren de schaal en wisselbeker voor Sporting Almere. sc Tonego mag zich vice-kampioen van Flevoland noemen en de derde plek ging uiteindelijk naar Swift ’64 E1.

Bij de F-pupillen was de Broekhuis Cup (een cup van formaat en grote oren) voor sv Lelystad ’67. De F1 van Sporting Almere werd tweede en op een mooie derde plaats eindigde asv Dronten F1.

Maar het belangrijkste was het plezier wat op de velden beleeft werd met elkaar.

Naast de gewone titelstrijd spelen de teams ook nog voor de ratiobeker.

Een grote club, uit een grote stad heeft een grotere vijver om talent uit te plukken als een klein dorp met een klein clubje. Op basis daarvan met daarbij in berekend ook nog de sportiviteit van een team volgt een lijst waarvan de eerste drie ook beloond worden met een grote beker. Met deze ratio Cup kun je je als kleine club ook onderscheiden van de grote clubs.

Het kan daarom zelfs zijn dat je als team twee prijzen wint op dit toernooi.

De ratio Cup kende de volgende winnaars:

E-pupillen:

  1. sc Tonego
  2. BAS
  3. sc Ens

F-pupillen:

  1. Swift ’64
  2. sv Lelystad ’67
  3. Sporting Almere