1 Provincie, 3 districten

Flevoland is een provincie waarin eigenlijk iedereen naar buiten is gericht. Zo trekken de mensen uit de NOP van oudsher meer naar Friesland en Overijssel en mensen uit Almere naar Utrecht en Noord-Holland. Swifterbant ligt daar weer meer tussenin en zo snoepen wij van beide walletjes.

Onze provincie lag er niet opeens. Hij is gegroeid. Zo zijn we als voetbalclubs in deze provincie meegegroeid met het land en de inwoners.

knvb noordHet was dan ook volkomen logisch voor de KNVB om Emmeloord te laten meevoetballen met de Noordelijke Provincies. Zoals het ook logisch is dat Almere niet met Leeuwarden of Groningen in de competitie komt te spelen.

Almere hoort logischerwijs bij district West 1. Maar de gemeenten Lelystad en Dronten vallen daar een beetje tussen en zijn ingedeeld in district Oost.knvb district-west-1

We spelen zo allemaal aan de rand van een District en veel clubs komen elkaar in de competities en de beker dan ook nauwelijks tegen. Als we elkaar ontmoeten is dat op een toernooi of via oefenwedstrijden.Knvb Oost

Wij willen ons jubileum vieren en zo’n feest vier je met je vrienden en buren. Het is de mogelijkheid om elkaar als clubs te ontmoeten.

Dit jaar starten we met de mini’s en F- en E-pupillen. Volgend jaar komen er meer data beschikbaar en gaan we het toernooi uitbouwen naar andere categorieën. We willen bij ons 65 jarig jubileum dit toernooi kunnen vieren als een evenement welke bij alle voetballers uit Flevoland bekent is als het voetbalevenement van de Provincie.

Dit doen wij natuurlijk niet alleen. We moeten dit samen doen. Swift ’64 trekt hierbij de kar. We hopen dat alle andere clubs deelnemen in het project, dan gaan we er samen een hoop plezier van hebben.