Kampioen van Flevoland En Meer…

Kampioen van Flevoland is een echte titel. Je kunt heel precies aanwijzen waarvan je de beste bent. Het geeft heel duidelijk aan dat je niet zomaar een van de vele toernooien hebt gewonnen maar dat je hebt gewonnen van een hele provincie.

Je hoeft niets meer uit te leggen je bent gewoon goed als je Kampioen van Flevoland bent.Ajax-kampioen-2013

Maar als al gezegd er is meer te winnen.

In Flevoland hebben we grote clubs met ledenaantallen die de duizend ruim overschrijden, maar er zijn ook kleine clubs die de 200 nog niet aanraken. De kans dat een kleine club een team op de been kan brengen met zoveel talent dat zij Kampioen van Flevoland worden is klein.

Dat betekent bij ons echter niet dat je niet kunt winnen. Het is namelijk heel interessant om te zien hoe goed clubs het doen naar verhouding van hun mogelijkheden.

Wij maken dan ook een tweede ranglijst waarbij we bijvoorbeeld rekening houden met het aantal leden van de club en het inwonersaantal van de woonplaats om zo te komen tot de lijst,  “ Wie stijgt er het meeste boven zichzelf uit”.

Zoeken

Je weet nooit wie er scout is!

Maar nog is er meer te winnen. Onder de toeschouwers worden verschillende scouts geposteerd welke op iedere positie een beste voetball(st)er selecteren. Deze worden vervolgens opgesteld in het Flevolandse topteam en wat we daarmee gaan doen……..